Behandlingar

 

 

 

 

 

 

Våra behandlingar

 

Klassisk Massage

 

Massagen både stärker musklerna, genom att stimulera nerv- och muskelsystemet, och skapar en balans mellan muskler och skelett. Metoden är väldigt djupgående och kan, utöver sin förmåga att förebygga muskelskador, även behandla spända och skadade muskler.

Det faktum att man inom Klassisk massage aldrig använder sig av några massageredskap underlättar såklart också för brukande av metoden i idrottssammanhang. På så sätt kan ju behandlingen ganska smidigt utföras då olyckan redan varit framme, eller i förebyggande syfte precis innan en större ansträngning.

Den klassiska massagen har inte bara fysisk inverkan på kroppen, utan verkar också välgörande på psyket. Eftersom kroppen frigörs från spänningar tros den klassiska massagen även vara bra för personer som lider av sömnproblem och hyperaktivitet, depression och ångest

 

 

Hot Stone Massage

 

Hot Stone massage är en holistisk behandling där terapeuten har varma lavastenar till verktyg tillsammans med olika aromaoljor för att uppnå maximal avkoppling. Stenarnas värmande effekt förstärker och fördjupar massagens förmåga att reducera spänningar, minska stress och återställa balansen i kropp och själ. Den perfekta behandlingen för total avkoppling och välbefinnande. Vulkanstenarna jag använder kommer från Mexico och har polerat och slipats av vind och vatten. Stenarna innehåller mineraler och framför allt järn, som absorberas genom huden.

 

Reiki Healing Massage

 

Reiki betyder Universell livsenergi på Japanska. Reiki höjer livskvalitet och energinivån i kroppen, Reiki gör att kroppen kan självläka.

Syftet är att med hjälp av lätt beröring ge energi till kroppens sju chakra. Energin behöver kroppen för att öppna blockeringar och reparera sig själv vare sig det handlar om fysiska eller psykiska besvär.

Healingen löser upp energi som stannat och fyller på med ny energi. Man arbetar bl. a med meridianerna precis som i akupunktur. Reiki arbetar med hela människan, fysisk kropp och sinnet. Därmed får man en läkningsprocess som arbetar på djupet. En healingbehandling är mycket avslappnande och rekommenderas för att komma bort från dagens stress.

Att fullt ut kunna förklara denna process går inte, så här kommenterar Usui, grundaren av denna healingform detta:

”Jag har inte fått denna metod från någon och jag har inte studerat för att få den psykiska kraften för att hela. Jag upptäckte den gåvan under fastan, så jag har svårt att förklara exakt även fast jag är grundaren av detta system. Lärde & skolade har studerat detta fenomen men modern teknik kan inte förklara det, men jag tror att den kommer att kunna göra det.”

 

 

 

Aromamassage

 

Aromamassage är en effektiv kombination av olika massagemetoder och av aromaterapi. Även om benämningen aromaterapi är ganska ny så går ju kunskapen om av aromatiska och eteriska oljor för läkande syften långt tillbaka. Man vet nämligen att egyptierna använde aromatiska oljor och salvor för ca 4000 år sedan.

I aromaterapi använder man sig utav växternas naturliga aromatiska beståndsdelar, de eteriska oljorna, både på grund utav deras doft och för deras inneboende läkande egenskaper. En aromamassage är ett kraftfullt sätt att ge sin kropp aromaterapi. De eteriska oljorna når in i kroppen genom huden och via lungorna. De eteriska oljornas molekyler är väldigt små och fettlösliga, vilket underlättar färdvägen genom huden till underliggande celler och blodkapillärer. Beroende på blandningen av oljorna kan massagen påverka speciella problemområden, alltifrån huvudvärk, mensvärk till idrottsskador eller matsmältningsbesvär.

 

Aromamassage tillhör de mest effektivaste sättet att minska stress och ge ny livskraft. Aromamassagen är en djupgående massage som hjälper vid t.ex. muskelspänningar i kroppen.

 

 

Fotmassage

 

Fotmassage (zonterapi) är en behandlingsform från urmedicinen som bedrivs

med framgång än idag i det moderna samhället.

Fotmassage omfattar såväl stretching som massage av fötterna. Under

massagen stimuleras reflexpunkter på fötterna, som har sin motsvarighet i inre

organ ...

 

 

Ryggmassage

 

Klassisk ryggmassage har till största uppgift att påverka musklerna. Med olika tekniker vill man lösgöra spänningar i muskulaturen. Den klassiska ryggmassagen är den mest förekommande massagemetoden i Sverige. Klassisk massage används företrädelsevis vid muskelspänningar, träningsverk, led och muskelsmärtor samt spända och förkortade muskler.

 

Massage ökar blodcirkulationen, mentala koncentrationen, immunförsvaret, minskar trötthet och smärta.